6 ottobre 2015

Συνταγή για semifreddo


από τον Γιώργο Μηλιώτη

ΥΛΙΚΑ
600ml κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 βανίλια
100γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη, ξεχωριστά χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά μαζί με τη βανίλια και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα ενώνουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα φιστίκια. Τα βάζουμε σε μια στενόμακρη φόρμα στην οποία έχουμε βάλει πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε και βάζουμε από πάνω τα καραμελωμένα φιστίκια.


ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
¾ ποτηριού ζάχαρη
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
100γρ φιστίκια


Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Mόλις γίνει ξανθιά η καραμέλα, την αφαιρούμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε ένα δισκάκι ντυμένο με αλουμινόχαρτο. Αφού κρυώσει την σπάμε σε μικρά κομματάκια.