27 settembre 2016

Still Alice

Risultati immagini per still alice
Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάϊμερ στην Κύπρο σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας “Still Alice”, η οποία θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στους Κινηματογράφους K Cineplex στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.
Η ταινία “Still Alice” παρουσιάζει τη ζωή της Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας Γλωσσολογίας και μητέρας τριών παιδιών, Δρ Άλις Χόουλαντ, όταν αυτή αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει σιγά-σιγά τη μνήμη της και οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν πως πάσχει από τη νόσο Αλτσχάϊμερ. 
Ο Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στη Νόσο Αλτσχάϊμερ και η 21η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα για τη Νόσο Αλτσχάϊμερ. H Νόσος Αλτσχάϊμερ και οι προεκτάσεις της αποτελούν σημαντικά πεδία για έρευνα στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη και παγκοσμίως. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, Δρος Γιώργου Παμπορίδη και γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάϊμερ στην Κύπρο. 
Χορηγός της εκδήλωσης είναι οι Κινηματογράφοι K Cineplex και χορηγός επικοινωνίας το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 μμ στους Κινηματογράφους Κ Cineplex Έγκωμης και K Cineplex Λεμεσού. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2016» που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, με στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη. 
Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/researchersnightcyprus/.