29 settembre 2016

5ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού

Cyprus : 5th Children Festival of Culture
από την Χριστίνα Κοντεμενιώτου

ΤΟ

Risultati immagini per funraising
ΚΑΙ Η
Risultati immagini per τραπεζα κυπρου logo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη
διαβάζει παραμύθια
για το 5o Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού
30/9 – 2/10 Τρακασόλ
Πολιτιστικό Κέντρο της Μαρίνας Λεμεσού


Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2016, στις 7μμ
στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στη Μαρίνα Λεμεσού
η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού
θα διαβάσει παραμύθια και θα έχει μαζί της την παιδική χορωδία της
ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων πριν 6 περίπου χρόνια πίστεψε ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάποιους λιγότερο τυχερούς και παρέα να βαδίσουν στα μονοπάτια της ζωή τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Funraising.

Η ίδια ομάδα πριν 5 χρόνια αναγνωρίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι θέμα κοινωνικής ανάγκης και ευθύνης, ονειρεύτηκε ότι μπορούσε να χαρίσει στην κοινωνία των παιδιών ένα πολιτιστικό τριήμερο. Με μεγάλη μας χαρά φέτος με τη συνεργασία πλέον της Τράπεζας Κύπρου οργανώνουμε για 5η συνεχή χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ μας φέτος με τίτλο είναι «Θέμα Φαντασίας» σκοπό έχει να προκαλέσει τους μικρούς μας φίλους να ταξιδέψουν στο χρόνο και στο κόσμο της φαντασίας, γιατί όπως είπε και ο Αϊνστάιν «Είμαι αρκετά καλλιτέχνης για να μπορώ να ζωγραφίζω ελεύθερα στην φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη….Η φαντασία θα σε πάει παντού.» Σαν κοινωνία έχουμε φτάσει ως εκεί που έφτανε η φαντασία η δική μας και ήρθε η στιγμή που η φαντασία των παιδιών μας θα πάρει την ανθρωπότητα το βήμα παρακάτω.

Παραμυθοδιαβάσματα, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Γιώργο Χατζηπιέρη, λαϊκά παραμύθια με την αγαπημένη Δωρίτα Βοσκαρίδου, περιηγήσεις στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης μας, παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Πετρίδη «Μαθητευόμενη Ψυχούλα και ο Κακός Λύκος», μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, παιδικές χορωδίες είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Ευχόμαστε να είστε όλοι εκεί για να περάσουμε ένα δημιουργικό πολιτιστικό και απολαυστικό τριήμερο.

Η είσοδος είναι δωρεάν με την εξασφάλιση πρόσκλησης, χάρη στην ευγενική χορηγία όλων των πιο κάτω: Tράπεζα Κύπρου, RCB Bank Ltd, Areti Charidemou & Associates LLC, ΑλφαΜεγα, Baker Tilly, EKA Ltd, E.N. Manos Ltd, HARNEYS, Thomas Shulte Shipmanagement Ltd, Elia Elikos Architects & Engineers Ltd, Carobmill Restaurants, Cassiopeia Shipmanagement Ltd, Four Seasons Hotel, HIVE Management Services Ltd, Limassol Marina, Muskita Aluminium Industries Ltd, Pisinos Illuminations, Prime Property Group, Psaltis Auto Parts, USB Bank, Vassiliko Cement Works, Q.B.S. Qualified Business Services Ltd καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας το Κανάλι 6 και τον χορηγό αερομεταφορών Αegean.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο facebook στο children festival of culture ή στο τηλέφωνο 25878744.