26 febbraio 2012

eTwinning Newsletter - Φεβρουάριος 2012


eTwinning.net


Newsletter

Φεβρουάριος 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΈΝΤΑ ΈΡΓΑ!

Από 300 υποβολές έργων, με χαρά σας ανακοινώνουμε τα προεπιλεγέντα έργα για τα Βραβεία των διαγωνισμών eTwinning 2012. Τα  έργα αυτά παρουσίασαν άριστα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να επιβραβεύσουμε τους νικητές! Ετοιμαστείτε για΄μια νέα, πιο ελκυστική και περιεκτική έκδοση του Ενημερωτικού Φυλλαδίου eTwinning τον επόμενο μήνα! Το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο θα παρουσιάζει έργα, κιτ και εργαλεία με ιδιαίτερη έμφασηστις καλές πρακτικές και παιδαγωγικές συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς.

Τί συμβαίνει στα σχολεία;


Έργο του μήνα
Μάθετε περισσότερα για τα έργα:Μάθετε περισσότερα για τα έργα:
thumb
Ακούστε τα άστρα!
Η βάση του έργου είναι η Αστρονομία, μια επιστήμη που εύκολα αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον και την περιέργεια των μαθητών και η οποία μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για την εκμάθηση άλλων επιστημών, όπως τα Μαθηματικά και οι Φυσικές Επιστήμες. Το έργο "Ακούστε τα άστρα" βασίζεται πάνω σε μία μελέτη τεσσάρων αστρονομικών θεμάτων: μόλυνση του φωτός, ρομποτική και οπτικά τηλεσκόπια, φωτεινότητα των άστρων και φασματοσκοπία καθώς και ραδιοτηλεσκόπια και κοσμικά σωματίδια.

Ετικέτα Ποιότητας του Μήνα
Τι είναι Ετικέτα Ποιότητας;Τι είναι Ετικέτα Ποιότητας;
thumb
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ
Ο στόχος αυτού του έργου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να αλλάξουν την καθιστική τους ζωή με τη βοήθεια των αθλημάτων και άλλων πρωτοβουλιών αναψυχής. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους και συγχρόνως να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους. Οι μαθητές θα ενθαρρυνθούν να ξεκινήσουν αρκετές κοινωνικές δραστηριότητες όπως χορό, τραγούδι και αθλήματα.

Από την Πύλη του eTwinning


thumb
Το eTwinning στη BETT 2012 στο Λονδίνο
Για όλους εσάς που δεν παρευρεθήκατε στην έκθεση της BETT 2012, με χαρά σας δίνουμε την ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά στα τεκτενόμενα στο περίπτερο του eTwinning! "Αυτό είναι το καλύτερο περίπτερο εδώ!"

thumb
Βραβεία eTwinning 2012 - Η λίστα των προεπιλεγμένων έργων
Παρακάτω είναι μια λίστα όλων των προεπιλεγμένων έργων για τα Βραβεία του διαγωνισμού eTwinning 2012. Από τα περισσότερα από 330 έργα που υποβλήθηκαν, τα έργα αυτά είναι μια συλλογή των πιο αξιόλογων έργων που προκρίθηκαν στον τελικό γύρο αξιολόγησης. Συγχαρητήρια σε όλους! Φέτος θα απονεμηθεί ένα επιπλέον βραβείο-Το Καλύτερο Έργο eTwinning 2012. Αυτό θα επιλεγεί μεταξύ των βραβείων των ειδικών κατηγοριών και των ηλικιακών κατηγοριών. Περισσότερες πληροφορίες αργότερα...

Τί συμβαίνει στην Ευρώπη;


HR Βουλγαρία: Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις eTwinning στη Βουλγαρία
Κατά τον πρώτο μήνα του 2012 έλαβαν χώρα τέσσερεις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στη Βουλγαρία. Δύο από αυτές διενεργήθηκαν από νηπιαγωγεία-στη Σόφια και την Πλέβεν και τα άλλα δύο από ένα Δημοτικό σχολείο στη Ντόμπριτς. Το θέμα των εκδηλώσεων ήταν η ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ μέσω της εργασίας στην πύλη του eTwinning.


HR Βέλγιο (FL): Πολυμερές σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων
Το eTwinning προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε ένα πολυμερές σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο Άαχεν. Κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντεςθα γνωρίσουν το eTwinning και την επιπλέον αξία του για τους εκπαιδευτικούς μέσω παραδειγμάτων καλών πρακτικών, τα οποία θα παρουσιαστούν από εκπαιδευτικούς και θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε εργαστήρια πρακτικής των εργαλείων eTwinning.


HR Δανία: Χρησιμοποιείστε το U4energy στο eTwinning και κερδίστε!
Συνδυάστε το ήδη υπάρχον με το U4energy, και πάρτε μέρος σε αυτόν τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ενεργειακή εκπαίδευση. Διαγωνιστείτε με σχολεία από όλη την Ευρώπη και μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας στη γκαλερί όπου παραθέτονται ασυναγώνιστα παραδείγματα εξαιρετικών πρακτικών.


HR Γερμανία: Didacta 2012
Το eTwinning θα είναι παρόν στη Didacta, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για την εκπαίδευση και την παιδεία στην Ευρώπη, η οποία θα λάβει χώρα από τις 14 έως 18 Φεβρουαρίου στο Ανόβερο. Ελάτε να μας επισκεφθείτε στο Διάδρομο 14, περίπτερο Κ23(Schulen ans Netz e. V.) ή στο Διάδρομο 15, περίπτερο D52(Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Σας περιμένουμε με χαρά!


HR Ιταλία: Σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων στα γαλλικά σύνορα
Μεταξύ 10 και 12 Φεβρουαρίου ένα γαλλο-ιταλικό σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων έλαβε χώρα στη Μασσαλία. 15 εκπαιδευτικοί Ξένων γλωσσών από την κάθε χώρα, εκπροσωπώντας όλα τα σχολικά επίπεδα, συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για να ιδρύσουν νέες συνεργασίες eTwinning. Το σεμινάριο είχε ως στόχο τη στήριξη των εκπαιδευτικών με τεχνική εκπαίδευση και να διευκολύνει τη δημιουργία νέων συνεργασιών πέρα από τα σύνορα.


HR Λετονία:Η λετονική ΕΥΥ οργανώνει εργαστήριο σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εκπαίδευση
Από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, η λετονική ΕΥΥ θα οργανώσει ένα εργαστήριο πάνω στο θέμα: "Χρήση του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης" για εκπαιδευτικούς στη Λετονία. Οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους, τα κοινωνικά δίκτυα και διαφορετικές online εφαρμογές στα σχολεία.


HR Λιθουανία: Αρκουδάκι και δίδυμες περιπέτειες στον ωκεανό του διαδικτύου
Για την Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου, τα προγράμματα "eTwinning και Ασφαλές Διαδίκτυο" οργανώνουν ένα διαγωνισμό σχεδίου, του οποίου τα κύρια θέματα είναι Ασφαλές Διαδίκτυο (Αρκουδάκι) και το πρόγραμμα eTwinning(το ταξίδι των διδύμων Κίτρινο και Μπλέ).


HR Μάλτα: Σεμινάριο Επίγνωσης
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η ΕΥΥ οργάνωσε ένα σεμινάριο επίγνωσης στο νησί Γκόζο με τη συμμετοχή του τοπικού πρεσβευτή Μάριο Ζέρι και του ειδικού στο eTwinning εκπαιδευτικού Σάβιουρ Ταμπόουν.


HR Κάτω Χώρες:εργαστήρια eTwinning για αρχαρίους
Το πρώτο μισό του 2012, η ολλανδική ΕΥΥ θα οργανώσει εργαστήρια για eTwinners που δεν έχουν κάνει έργα ακόμη.


HR Ρουμανία:Το eTwinning για όλη τη χρονιά- Η πρώτη ρουμανική καμπάνια του 2012
Η ρουμανική ΕΥΥ μόλις ξεκίνησε την πρώτη εθνική καμπάνια της χρονιάς:"Το eTwinning όλη τη χρονιά". Η καμπάνια έχει ως το στόχο να παράσχει στις ομάδες έγου του eTwinning με την ευκαιρία να μοιραστούν παραδείγματα καλών πρακτικών και δημιουργικών ιδεών για δραστηριότητες που διενεργούνται καθ΄όλη τη χρονιά. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να δημιουργήσουν μαζί ένα ημερολόγιο εμπνευσμένο από τη δική τους εμπειρία πάνω στα έργα.


HR Πολωνία: Σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων για διευθυντές/ντριες σχολείων
Περίπου 50 διευθυντές/ντριες σχολείων από τη Λετονία, τη Σλοβακία, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία θα μάθουν τις αρχές του προγράμματος και τα εργαλεία του, θα αναζητήσουν ένα συνεργάτη eTwinning και θα ξεκινήσουν ένα έργο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξεύρεσης εταίρων που θα γίνει στην Κρακοβία από 23 έως 26 Φεβρουαρίου.


HR Σλοβενία: Το έργο του μήνα
Γίνετε μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας για εκπαιδευτικούς και εγγράψτε ένα έργο! Το 2012 η σλοβένικη ΕΥΥ θα επιλέξει και θα επιβραβεύσει την καλύτερη ιδέα έγου του μήνα.


HR Ισπανία: Μαθηματικά και ακόμα περισσότερα
Παρόλο που το παρόν σχέδιο σχολικού προγράμματος διατηρεί τον παραδοσιακό διαχωρισμό σε τομείς για τα στάδια προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης και σε θέματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,η παιδαγωγική έρευνα ζητά, όπου είναι δυνατό, μια προσέγγιση διαθεματικού χαρακτήρα. Συνήθως βρίσκουμε έργα eTwinning που περιλαμβάνουν διαθεματικές δραστηριότητες οι οποίες δείχνουν ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για διαθεματική μεθοδολογική προσέγγιση.


HR Ηνωμένο Βασίλειο: BETT 2012 - αυξάνοντας την επίγνωση για το eTwinning και τα προγράμματα του Βρετανικού Συμβουλίου
Για πρώτη φορά, το eTwinning είχε σε πανερωπαϊκό επίπεδο δικό του περίπτερο στην ετήσια εκδήλωση για τη Βρετανική Εκπαίδευση και Τεχνολογία, τη μεγαλύτερη βρετανική έκθεση εκπαίδευσης. Υπήρξε ένα γεμάτο πρόγραμμα δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνοντας περιπτωσιολογικές μελέτες τωρινών eTwinners και παρουσιάσεις της πλατφόρμας. Το Βρετανικό Συμβούλιο παρουσίασε επίσης ένα περίπτερο για το "Σχολεία στο Διαδίκτυο"('Schools Online').

footer