6 febbraio 2013

eTwinning Newsletter


Newsletter

Ιανουάριος 2013

Ας κάνουμε αυτή τη χρονιά επιτυχημένη!

Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι θα είναι γεμάτη από προσωπική και επαγγελματική ολοκλήρωση. Αναφορικά με την επαγγελματική ολοκλήρωση, είμαστε εδώ, περισσότερο από ποτέ, να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε έργα. Πολλά πράγματα έχουν προγραμματιστεί αυτή τη χρονιά, οπότε μείνετε συντονισμένοι για τις προσεχείς πληροφορίες των φετινών εκδηλώσεων!

Με το τελευταίο σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τα εργαλεία εξεύρεσης συνεργατών, συνειδητοποιήσαμε ότι μόνο λίγο περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν τα εργαλεία του desktop, οι περισσότεροι από αυτούς επειδή, προφανώς, δεν ξέρουν με βεβαιότητα που βρίσκονται τα εργαλεία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας πάνω στα διάφορα εργαλεία που μπορείτε να βρείτε στο eTwinning, μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Επίσης, ένα τρίτο των ερωτηθέντων ζήτησε περισσότερες online εκδηλώσεις με στόχο την εξεύρεση συνεργατών. Δύο εκδηλώσεις εξεύρεσης συνεργατών έχουν προγραμματιστεί, η πρώτη στις 20 Φεβρουαρίου και η δεύτερη στις 20 Μαρτίου.

Για να δείτε την τελευταία μας online καμπάνια πάνω στην εξεύρεση συνεργάτη και τη δημιουργία έργου, παρακαλούμε δείτε εδώ.

Τί συμβαίνει στα σχολεία;


Έργο του μήνα
Μάθετε περισσότερα για τα έργα:
item1
Οι μαθητές θα γνωρίσουν ευρωπαίους ήρωες του πολιτισμού και θα φτιάξουν τις δικές τους μαριονέτες.


Ετικέτα Ποιότητας του Μήνα
Τι είναι Ετικέτα Ποιότητας;
item1
Οι νέοι σήμερα βομβαρδίζονται από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ παίζουν σημαντικό ρόλο στη γενική κουλτούρα. Δεν είναι όλα τα φιλμ που παρακολουθούν οι νέοι κατάλληλα και ούτε όλα τα φιλμ δίνουν το καλό παράδειγμα. Αυτό το έργο θα προωθήσει την “Κριτική στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” ενθαρρύνοντας τους εφήβους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες να αμφισβητήσουν τις κοινωνικές νόρμες και συμπεριφορές που απορρέουν από τα φιλμ που παρακολουθούν οι μαθητές στον ελεύθερο χρόνο τους.

Από την Πύλη του eTwinning


item1
Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, οι eTwinners προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα αριθμό online δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν τόσο από τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης όσο και από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης για Εβδομάδες eTwinning 2012. Η καμπάνια αυτής της χρονιάς εστίασε στο “Έργα! Έργα! Έργα!”.


item1
Διαβάστε τη νέα ενότητα πάνω στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού το 2025 – τί φέρνει το μέλλον; και συζητήστε με τους συναδέλφους σας σχετικά με το πως μπορεί να να είναι το μέλλον.