17 febbraio 2016

Tiramisù (χωρίς αυγά)


από τους γείτονες με τη χρυσή καρδιά και τα χρυσά χέρια, Φαίδρα και Γιώργο

Tiramisù (χωρίς αυγά)

Υλικά
2 πακέτα  σαβουαγιάρ
2 κουτιά τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
500 gr φρέσκια κρέμα ή φυτική τύπου HOPLA
Ζάχαρη άχνη
Καφές δυνατός (epresso)
Λικέρ καφέ ή κονιάκ
Σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά την κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί, προσθέτοντας ζάχαρη άχνη, (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα). Επίσης προσθέτουμε καφέ και λικέρ, για να αρωματιστεί καλά η κρέμα.

Χτυπάμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 2 κουταλιές καφέ.

Ενώνουμε την κρέμα και το τυρί.

Σε ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε μια σειρά σαβουαγιάρ, τα οποία έχουμε βουτήξει σε καφέ/λικέρ ή κονιάκ. Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε περίπου τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με άλλη σειρά σαβουαγιάρ και τελειώνουμε με την  υπόλοιπη κρέμα.

Από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο, παγώνουμε το γλυκό μέχρι να πήξει και σερβίρουμε.