20 gennaio 2013

La torta capricciosa
















Από τη μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νικολάου Ζύγα Ελιάνα και τη μαμά της.



250 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια σοκολάτα
250 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
6 αυγά (χωριστά κρόκους από τα ασπράδια)
λίγο κονιάκ και ρούμι

- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο

- Χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους με 200 γραμμάρια ζάχαρη και τα ασπράδια με 50 γραμμάρια ζάχαρη

- Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα μέσα στους κρόκους του αυγού, μετά τη σκόνη αμυγδάλου και τέλος σιγά τα ασπράδια.

- Ανακατεύουμε απαλά και στο τέλος ρίχνουμε λίγο κονιάκ και λίγο ρούμι.

- Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Κι έτσι κλείσαμε γλυκά το πρώτο τετράμηνο...